Ekstrands är ett familjeföretag i dörr- och fönsterbranschen med innovativa lösningar och entréprenörskap sedan tre generationer tillbaka. Yrkesstolthet borgar för kundnytta och de bästa produkterna till det bästa priset. Vi tillverkar fönster, ytterdörrar & innerdörrar.

Huvudkontor, centrallager och fabrik finns i skånska Osby samt produktionsanläggningar utomlands. Omsättning i Sverige ca 130msek och AAA-rating sedan många år ger kunden trygghet.

Om

4 Kommentarer till “Om”

 1. Åke Hansson skriver:

  Hej!

  Vill bara ha ett råd hur jag ska argumentera/bevisa för Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att det är för enkelt att lyfta ut en fönsterkassett som endast är limmad i hörnen (i detta fall Mockfjärd). ARN verkar inte godta något som jag refererar till, inte ens från Polisen. ARN anger att de kan vara partiska.

 2. roland persson skriver:

  Hej!
  Tack för en bra belysning av fönster och dess u-värde.
  Jag är i färd med att byta fönster det har nämligen blivit som mjölk i mellan. Har 3 glas fönster fr 1981. Enligt info lönar det sig inte att investera i 3 glas diff u-värde skillnad är endast 0,1 W. 1/10 är dyra. Så det blir nog två glas att köpa.

  MVH
  Roland Persson

 3. Hej Åke!

  Jag vet inte hur man inför ARN bevisar något sådant. Problemet ligger nog på det planet att de flesta fönster på marknaden inte är speciellt svåra att bryta sig in igenom. Har inte tillverkaren lovat en viss minimistandard så finns det inte något ARN kan använda som argument.

  Mvh Bo Ekstrand

 4. Tack själv! Det är alltid trevligt för oss när vi kan hjälpa till att reda ut begreppen. Frågan är om Du nu bara tänkt byta glasen i fönster som är från 1981 eller om Du byter hela fönstret. De fönster Du har är tillverkade för 3-glas och 2-glas tar inte lika stor plats. Om Du bara byter glas så blir Du nog nödsakad att byta till 3-glas p.g.a. glasfalsmåttet. Men om Du byter fönster så är 2-glas bästa valet.

  Det skulle inte förvåna mig om det blir samma kostnad att byta bara glaset till 3-glas som hela fönstret till 2-glas.

  Mvh Bo Ekstrand

Lämna en kommentar