Handslaget hedrar samarbetet

På hösten 1989 fick jag besök av en polsk-svensk läkare från Trelleborg som reste i Sverige tillsammans med en chef för en polsk konsumägd möbelfabrik. De sökte en partner i Sverige som skulle kunna bli partner till dem i ett nytt joint venture företag i Polen.

Efter att jag gjort några besök i Polen beslutade jag mig för att gå in i ett samarbete. I mars 1990 blev jag delägare till 50% i detta nya företag där konsumföreningen satsade vad de ägde och hade i form av maskiner, lager och tillgångar.

Tiden går och nyligen var det dags för 25 års jubileum i detta företag som nu heter Pol-Skone (efter Polen och Skåne) och omfattar tre dörr- och fönsterfabriker med 930 medarbetare. Företaget är idag synnerligen väl etablerat och väl känt i Polen som en seriös leverantör av premium dörrar och fönster. Samt en pålitlig leverantör av vissa delar av vårt svenska dörr- och fönster program.

Nyligen var det dags för lite festligheter för att fira 25 års jubileum. Ifrån Ekstrands lämnade vi en trevlig present i form av en skulptur som vi kallar ”handslaget”.

Osbykonstnären Sven Ingvar Johnsson har ur en ekstock skulpterat ett handslag med polsk manschettknapp på den ena handen och en svensk på den andra. Skulpturen pryder nu huvudkontoret i Lublin.

Handslaget-staty-680

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.