Fönster- och dörrbranschen verkar ha blivit rena Kiviks Marknad

Min bild från förr, jag är ju 63 år och har lite erfarenhet, är att dörr- och fönsterbranschen tidigare betraktades som en lite tråkig men ytterst seriös bransch. Även om det har förekommit övertramp av företag även förr i tiden så är det som händer nu ute i marknaden rena rama Kiviks Marknad, d.v.s. höjden av oseriösa erbjudanden.

Utan någon som helst verifikation eller certifiering så anger t.o.m. de stora bygghandelskedjorna och tillverkare U-värden och slänger ur sig påståenden som är uppenbara falsarier. När man säljer sina produkter så lockar man med gratis montage, halva priset och rabatter på 30-40% vilket är nivåer som borde passa bättre på Kiviks Marknad än på kapitalprodukter. Vid införsäljningar i hemmet kräver man underskrift direkt från kunden, annars kan inte offererat pris hållas. En form av utpressning. Från kunder får vi höra många fler exempel på liknande metoder.

Högtrycksförsäljning, bruk av falska värden för prestanda och prissättningar där man kan lämna sådana rabatter skapar tyvärr en dålig bild av branschen som mer och mer oserös.

Den som säljer med gratis montage har oftast ändå ett högre totalpris än vad vi har som tar betalt för montaget.

Man får hoppas att kunder inte låter sig luras utan för sin egen skull tar in offert från flera tillverkare. Och begär kopia på tester/certifikat när någon uppger värden för isolering, lufttäthet, regntäthet, m.m..

I min organisation vill vi inte pressa kunderna till avslut. Kunden skall ha tid att tänka efter och kunna kontrollera vår offert innan avslut. Vi skall aldrig uppge några värden som bättre än vad de är.

Därför angav vi U-värdet 0,69w länge på våra ytterdörrar, när det i verkligheten var 0,60w.

Det skall bli skönt när Sverige slutar upp med undantaget att vi här kan sälja byggprodukter utan CE certifiering. Ekstrands har naturligtvis CE certifierade produkter sedan länge eftersom vi även säljer i andra EU länder.

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.