Ekstrands produkter, lämpade för passivhus

Ekstrands produkter, lämpade för passivhus

Definitionen av passivhus härleds från strävan efter lägsta möjliga energiförbrukning och bästa möjliga komfort. Att använda fönster och dörrar med sämre termisk kvalitet än passiv-husprodukter ökar energi- åtgången för hela byggnaden och resulterar i sämre komfort för människorna som bor i den.

Ett passivhusfönster i Mellaneuropa måste ha ett Uw-värde på 0,85 W/m2K när det är monterat. I nordiska klimatet kan värdet behöva vara ännu lägre. Ekstrands Energy Concept 90 fönster (EC/90) har ett u-värde på 0,77 w/m2 och är skandinaviens bäst isolerade träfönster som dessutom levereras med CE-märkt prestanda. EC/90 kan även levereras med aluminiumbeklädnad utvändigt. EC/90 är även ett prisvärt alternativ med en merkostnad på bara ca 20% jämfört med vanliga fönster.

Ekstrands ytterdörrar har som standard u-värde 0,65w/m2 och är de enda ytterdörrarna på marknaden som är CE-certifierade. Ekstrands patenterade ytterdörrkonstruktion är redan lämplig för passivhus, men kan som tillval gå ner till u-värde 0,52 w/m2.

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.