Ekstrands är först i Sverige med CE-märkta ytterdörrar.

Efter månader av intensivt arbete har Ekstrand amp; Son AB nu CE-märkning på sina ytterdörrar. Den 11e mars överlämnade Marco van Brink från certifieringsbolaget KIWA-Nordic AB certifikatet. CE-märkta brand- och säkerhetsdörrar har sedan tidigare funnits på marknaden, men Ekstrands är först i Sverige med att ha märkningen på hela sortimentet av ytterdörrar.

CE-märkningen är ett slags garantibevis för kunden. Vid varje dörr som levereras följer det med en CE-etikett med information om dörrens prestanda. Till exempel information om hur bra dörren isolerar mot kyla, hur bra dörren står sig mot vind och vatten och hur mycket ljud från yttervärlden dörren håller utanför. Värdena har slagits fast vid en rad olika tester utförda vid SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

Att våra dörrar är CE-märkta är garantin för kunden att just dörren som kunden har köpt har lika bra prestanda som dörrarna som har testats. För att kunna garantera det finns det strikta kontroller i hela tillverkningsprocessen för att se till att varje dörr tillverkas enligt samma höga standard. Denna höga standard innebär bland annat marknadens bäst isolerande ytterdörrar. U-värdet varierar beroende på dörrens utförande och konstruktion och ligger mellan 0,52 och 1,30.

Förutom CE-märkning har Ekstrands även generösa garantier
• 5 år på funktion amp; målning
• 10 år mot kondensbildning i glas
• 15 år på formstabilitet

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.