Ekstrands fönster och ytterdörrar skall byggas så som jag själv skulle vilja ha dem!

Jag har som de flesta människor svagheter. En av dessa gör att jag förmodligen aldrig kan bli politiker. Jag skulle inte klara av att inte säga hela sanningen av strategiska eller politiska skäl. Detta gäller även när vi produktutvecklar, skriver produktinformation och säljer våra fönster och dörrar.

Vi ställer oftast ut på Hem&Villa mässorna i Stockholm, Malmö och Göteborg. Jag är oftast med på mässorna. Det är synnerligen inspirerande att komma i kontakt med potentiella kunder. På mässorna ägnar vi oss åt informationsarbete som i sin tur ofta leder till försäljning.

Sälja är för mig att hjälpa kunder att hitta rätt produkt. Fönster och dörrar som passar in i arkitekturen och som har hög kvalitet. Produkter som jag själv tror på och som jag, efter att ha lyssnat på kundens önskemål, tror kan bli den optimala lösningen för kunden. Inte för oss som tillverkare i första hand, utan för kunden.

Det är trevligt, roligt och stimulerande att sälja en produkt man själv tror på och vet är bra . Jag skulle aldrig klara av att försöka övertyga en kund om en dyrare produkt än vad jag själv med samma förutsättningar skulle välja, bara för att vi skall tjäna mer. Det kanske är en uppfostringssak. Man skall inte ge ut mer pengar än man måste för att få den kvalitet man önskar. Detta innebär inte att jag är emot lyx och flärd som kostar mycket förutsatt att man har resurser att betala för det.

Allra mest uppskattar jag upplysta kunder. Som förstår sunda och vettiga argument. Minst uppskattar jag dem som går runt med en specifikation på mässan och bara vill höra priset. Och som slår dövörat till när man börja fråga om hur man önskar öppna fönstren, om de skall vara fasta eller öppningsbara, hur huset ser ut som fönstren skall passa till, etc.. Och som slutligen väljer fasta fönster med fuskpost (det finns inte fuskpost i vårt fönstersortiment) för att försöka likna de gamla fönstren. Felaktigt val av fönster kan göra de vackraste hus så fula att man skulle vilje flytta från grannskapet. För att inte tala om ytterdörrar.

Vårt sortiment av fönster och dörrar skall spänna från RIKTIGT BRA KVALITET till TOPPKVALITET! Från enkla och funktionella kvalitetsfönster och dörrar i riktigt bra kvalitet till fönster och dörrar med marknadens högsta kvalitet, exklusivaste design och stil. Andra får bedöma hur nära vi är det målet. På grund av utvecklingen förflyttar sig målet ständigt framåt.

Bo Ekstrand

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Tags: , , ,

Comments are closed.