Ekstrands fönster och ytterdörrar har avancerat i U-värdes ligan

Ekstrands fönster och ytterdörrar har avancerat i U-värdes ligan

Länge har vi hävdat att det optimala U-värdet på glas är 1,0w. Detta ger för hela fönsterkonstruktionen ett U-värde på 1,3w. Redan vi detta U-värde uppstår problem med kondens på utsidan av glaset. I en omfattning som de flesta kan leva med, men som kan irritera.

Ifrån myndigheter och glastillverkare drivs det på för att vi skall ta fram produkter med lägre U-värden. Bl.a. så kan vi inte sälja fönster till passivhus om vi inte har fönster med lägre U-värde än 1,3w.

NYTT FÖNSTER FRÅN EKSTRANDS MED U-värde 0,77w.
Av den anledningen introducerar vi nu ett nytt fönster Energy Concept 90 med U-värde 0,5w i glaset och 0,77w för hela konstruktionen. Fönstret är så välisolerat att man får räkna med kondensbildning på utsidan under vissa dagar, oftast höstdagar med hög luft.

Energy Concept 90 är ett fönster från Ekstrands för passivhus byggnation. Naturligtvis är även detta fönster CE-märkt och därmed certifierat.

Vad hade jag själv valt för fönster, nu när vi har ett sådant superfönster i vårt sortiment. Jag hade valt

– Energy Concept 90 med U-värde 0.77w om jag skulle bygga ett passivhus.
– SverigeFönstret el EuropaFönstret med U-värde 1,3w om jag skulle byta fönster i ett äldre hus eller bygga nytt i normal, modern husstandard. Om man skall väga samman alla parametrar så är detta fönster fortsatt det bästa miljö-valet.

När det gäller ytterdörrar så är valet enklare. På en ytterdörr spelar det inte någon roll om det blir kondens eller is på utsidan. Därför hade jag alltid valt vår nya standard som ger U-värde 0.7 w som standard för dörrar utan glas och under 1.0w för dörrar med glas. Marknadens bästa värde för standard ytterdörrar.

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Tags: , , ,

Comments are closed.