EKSTRANDS DÖRRAR OCH FÖNSTER – EN KOMPLETT LÖSNING

Dagens samhälle ställer allt större krav på oss producenter. Det är bra. Det är helt i linje med min filosofi. Istället för att producera fönster och dörrar och sedan sälja dessa så har jag sedan länge vänt på frågan och utgår från behovet: vad vill man som fastighetsägare ha? Man vill ha fönster och dörrar som passar till huset, som har lång livslängd och ett rimligt pris. Dessutom vill man ofta ha en komplett lösning, d.v.s. färdigmonterat i huset. Kanske kan man få det via någon man känner som är duktig på att montera snickerier, eller via en byggnadsfirma som man har förtroende för. Men villaägaren har inte alltid dessa kontakter och då vill vi på Ekstrands erbjuda en komplett lösning.

I många år har jag som producent av dörrar och fönster känt mig frustrerad över att inte kunna erbjuda denna kompletta lösningen. D.v.s. en tjänst som innebär att kunden hos oss inte bara kan välja dörr eller fönster utan också få råd och hjälp via ett hembesök och möjligheten att köpa fönstret/dörren inklusive installation i sitt hus. Det händer inte alltför sällan att montaget gjorts på ett sätt som inte gör produkten full rättvisa. Ingen skugga skall falla på alla de duktiga byggare och snickarfirmor som gör ett fantastiskt jobb ute på fältet. Men tyvärr så finns det också klåpare av guds nåde.

Och hur skall en fastighetsägare kunna skilja agnarna från vetet? Risken finns att man får tag på en klåpare och då kommer inte vår produkt till sin rätt. Om vi vill erbjuda en komplett lösning så kan vi ju inte heller anlita vilken byggare som helst för att installera våra fönster och dörrar, gör vi det utan urskiljning så är risken lika stor att vi anlitar en klåpare. Innan vi kan anlita någon att montera våra produkter måste vi lära känna personen/firman ifråga. Vi måste ha referenser, egna eller andras, som övertygar oss om att det är yrkeskunskap bakom. Allra helst skall vi ha jobbat med vederbörande några år innan fullt förtroende uppstår och det går naturligtvis inte eftersom det blir ett moment 22.

Allteftersom tiden går så får vi allt fler kontakter / monteringslag som fungerar på samma sätt som vi. Som har samma inställning till kundservice och kundnytta. Som är stolta över att montera bra produkter. Där vi har sådana monteringslag erbjuder vi också en komplett lösning till våra kunder. Men det finns ännu många vita fläckar på Sveriges karta där vi söker kontakt med professionella montörer för att göra avtal om långsiktigt samarbete.

Gilla & dela! Email to someonePin on PinterestTweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+

Comments are closed.